شنبه پانزدهم اردیبهشت 1386

طرز تهیه کامل خمیر نمکی

خمیر نمکی

خمیر نمکی خمیری فرم پذیر است که به راحتی با حداقل مواد که در هر آشپزخانه ای یافت می شود تهیه می شود و با آن می توان تزئینات و وسایل بی شماری ساخت. این خمیر علاوه بر خاصیت فرم پذیری فوق العاده و نیاز به هزینه ناچیز پس از پخت نیز دارای استحکام قابل ملاحظه ای است که موجب می شود وسایل ساخته شده از آن برای مدت ها قابل نگهداری و استفاده باشند. کافی است یک بار روش تهیه و کار با آن را فرا بگیرید و سپس با تکیه بر خلاقیت و سلیقه خود از آن برای ساخت وسایل تزئینی بی شمار و نامحدود سود ببرید. برای تهیه خمیر نمکی به مواد زیر نیاز دارید:

- آرد سفید (دو پیمانه سر صاف)

- نمک آشپزخانه (یک پیمانه سر صاف)

- آب (سه چهارم پیمانه)

-۲ قاشق چایخوری روغن مایع طباخی

برای تهیه این خمیر ابتدا مواد خشک را در ظرف بزرگی ریخته آب را اضافه کنید. مواد را با دست خوب مخلوط کنید تا خمیری به دست آید. این خمیر را حداقل به مدت ۱۰ دقیقه تمام ورز دهید تا کاملاً فرم پذیر شود. برای آزمایش آمادگی خمیر، مقدار کمی از آن را در دست گلوله کنید. اگر گلوله ترک نخورد و ازهم باز نشد خمیر آماده کار است.

از این خمیر می توانید فرم های تزئینی جالبی بسازید. برای ساختن فرم های مسطح مانند قلب، ستاره  و برگ های مختلف ، ابتدا خمیر را با وردنه به قطر ۶ میلیمتر باز کنید و سپس با استفاده از قالب های شیرینی یا الگوهای مقوایی که خودتان ساخته اید طرح های دلخواه را در آورید و برای ساختن فرم های حجیم مانند خوشه های انگور و یا انواع دیگر میوه ، پس از گلوله کردن خمیر می توانید به راحتی با انگشتان دست به آن فرم دهید. برای چسباندن خمیر از مقدار کمی آب استفاده کنید و با قلم مو به آن بزنید. رنگ آمیزی خمیر را به دو صورت می توانید انجام دهید. یک روش رنگ کردن خمیر ، قبل از ساخت مدل ها است که با افزودن مقداری رنگ گواش به خمیر و ورز دادن آن به راحتی خمیر به رنگ دلخواه شما در خواهد آمد. روش دیگر رنگ آمیزی پس از ساخت و پخت مدل خمیری است . به این ترتیب که پس از پخت و سرد شدن مدل ، آن را با استفاده از رنگ گواش و قلم مو رنگ آمیزی می کنند.

برای پخت خمیر ، مدل ها را در سینی فری که از قبل کمی چرب کرده اید، بچینید و سینی فر را برای مدت نسبتاً طولانی (حدود ۴ تا ۱۰ ساعت بسته به قطر مدل خمیری و ابعاد آن) با درجه حرارت بسیار کم ، معادل ۱۰۰ درجه سانتی گراد یا ۲۵۰ درجه ی فارنهایت در فر قرار داده بپزید تا کاملاً سخت شود . چنان چه درجه حرارت فر شما بیشتر از ۱۰۰ درجه سانتی گراد است زمان پخت را کاهش دهید تا خمیر نسوزد. پس از سخت شدن مدل های پخته شده ، فر را خاموش کنید و اجازه بدهید مدل ها در فر خاموش بمانند تا به تدریج سرد شوند. پخت مدل های ساخته شده با خمیر نمکی را می توانید با اجاق های ماکروفر سریع تر انجام دهید. به این ترتیب که مدل های خمیری را در ظرفی چیده در ماکروفر قرار دهید و درجه آن را بر روی قدرت بسیار کم یا ذوب یخ اتوماتیک بگذارید و هر۵ دقیقه یک بار در آن را باز کنید. بگذارید خمیر چند دقیقه در ماکروفر خاموش بماند و دوباره ۵دقیقه دیگر به ماکروفر زمان بدهید. این کار را چند بار تکرار کنید تا خمیر پخته و سخت شود. مدت زمان حرارت دادن برای مدل های مختلف به تناسب قطر و مقدار خمیر آنها متفاوت است و معمولاً از ۳۰ تا ۶۰ دقیقه است.

نوشته شده توسط الینا در 4:50 بعد از ظهر |  لینک ثابت   • 
 

ترجمه قالب
رضا امین زاده
 
Powered By
BLOGFA.COM